Over ons

"Spelenderwijs

groeien naar de toekomst"


Onze Missie


De Gemeentelijke Basisschool ‘Spelenderwijs’ is een dynamische school waar we het kind centraal zetten. Als basis voor kwaliteitsvol eigentijds onderwijs zet de school in op waarden en normen. Onze school biedt een warme en veilige thuis waar plaats is voor de individuele noden van elk kind. We besteden veel aandacht aan het welbevinden van onze kinderen en gebruiken hiervoor positieve feedback. Een gelukkig kind komt beter tot ontwikkeling. We zorgen voor een hoge betrokkenheid: de stem van het kind wordt gehoord!

Daarenboven levert de school inspanningen om kinderen te leren samenwerken en te communiceren, hun zelfstandigheid te bevorderen, hun probleemoplossend en creatief denken te stimuleren en hen zelfgestuurd te leren leren.

We gaan respectvol om met onze kinderen en met iedereen die betrokken is bij onze school, ongeacht de sociale achtergrond en/of levensbeschouwing.

Onze Visie


Spelenderwijs willen we groeien naar de toekomst in een steeds veranderend onderwijslandschap. Wie voor ons pedagogisch project kiest, kiest voor een hedendaagse, open en laagdrempelige school waar we aandacht besteden aan de totale persoonlijkheidsontwikkeling van elk kind. 

We voeden onze kinderen op tot communicatieve en zelfredzame jongeren die de kans krijgen om uit te groeien tot zelfstandige en bewuste individuen. 

Ons pedagogisch project


Ons pedagogisch project steunt op 5 belangrijke bouwstenen:


Zorgzaam onderwijs  -  Eigentijds onderwijs  -


Communicatie  -  Rondom ons  - 


Gebruik van infrastructuur


Klik hier om het volledige pedagogisch project te doorbladeren:SAMEN MET ONZE PARTNERS


streven we naar open en laagdrempelige communicatie op regelmatige basis.

Vrij CLB Veurne

VCLB Veurne,
Oude Beestenmarkt 6
8630 Veurne
tel. 058/31.16.14


https://www.vrijclb.be/vrij-clb-westhoek


info.veurne@vrijclbwesthoek.beLees meer

Oudervereniging

In onze school is een actieve oudervereniging aanwezig.


Heeft u interesse in de werking van onze oudervereniging, stuur een mailtje naar:


oudervereniging@spelenderwijs.beLees meer

Zorgteam

Ons onderwijs wordt aangepast waar nodig en hierbij staat het kind centraal. We differentiëren ter ondersteuning of om uit te dagen. Ons lerarenteam wordt hierin ondersteund door ons schooleigen zorgteam.


zorg@spelenderwijs.beLees meer

Ondersteuningsnetwerk West

ONW West

Pluimstraat 22

8600 Diksmuide

tel. 0483 29 80 48


http://www.netwerkwest.be/index.html


eveline.pil@netwerkwest.beLees meer

Schoolraad

Welke financiële bijdragen mag de gemeente van ouders verlangen om hun kinderen school te laten lopen?


Hoe plant de gemeente de verbouwingswerken aan een school uit te voeren?


Welk studieaanbod mag je voor je kind in de gemeenteschool verwachten?


Deze vragen worden behandeld in de schoolraad.Lees meer

Leerlingenraad

Ons onderwijs richt zich op het communicatief vaardig maken van onze kinderen. Spelenderwijs oefenen ze in uiteenlopende situaties hoe ze op een respectvolle manier communiceren met elkaar en met de mensen rondom hen.EDUCATIEVE PARTNERPROJECTEN


We verkennen de dichte omgeving rondom onze landelijke dorpsschool. De kinderen leren de lokale gemeenschap kennen door zich te engageren in het dorpsleven.

Octupusschool


Het Octopusplan heeft drie unieke campagnes. Elke campagne heeft een eigen insteek en doelstelling. De acties worden op een leuke manier aangekondigd bij onze schoolkinderen.  


In de maand september was er al een 1ste actie, de STRAPdag. We moedigen zoveel mogelijk kinderen en ouders aan om met de fiets of te voet naar school te komen. We organiseerden onder andere een strappool en de fietsen werden gepimpt. De actie had een groot succes!


Na de herfstvakantie startte onze nieuwe actie, Flits. We hechten veel belang aan de zichtbaarheid van de kinderen en stimuleren het dragen van een fluohesje tijdens de donkere wintermaanden. Van school uit krijgt elke leerling een fluo-hesje met ons schoollogo erop.


In het voorjaar volgt er nog een derde actie, Parkour. We houden een grote campagne om leerlingen in beweging te zetten.

Hoe kunnen jullie meedoen? Pas je je snelheid aan als je langs onze school passeert en probeer je zoveel mogelijk te voet of met de fiets te verplaatsen. 


Werkgroep Veiligheid

Juf Joke en Juf Charlotte

Fruitproject


Wist je dat wij als school jaarlijks deelnemen aan het project ‘Oog voor Lekkers’?


Iedere leerling krijgt hierdoor wekelijks een gratis stuk fruit. Met Oog voor Lekkers moedigen we onze leerlingen aan om de juiste eetkeuzes te maken, thuis en op school. Want jong geleerd is oud gedaan.

 

Dit schooljaar werken we samen met een  handelaar uit de buurt. Het Bloesemhof uit Alveringem levert iedere donderdag een vers stuk fruit. We eten appels direct geplukt uit hun boomgaard. Lekkerder kan toch niet! 


We kunnen ook wekelijks rekenen op fruitmama’s en -oma’s om het fruit te snijden en te verdelen in de klassen.


Lekker(s) dichtbij

Bloesemhof


Operatie Proper


Samen met Mooimakers gingen we de strijd aan tegen zwerfvuil in onze schoolbuurt. We stelden een aantal actiepunten op, niet alleen om de buurt zo proper mogelijk te houden, ook met oog op een duurzame gedragswijziging bij onze leerlingen.


Mooimakers

https://mooimakers.be/