ONZE MISSIE

De Gemeentelijke Basisschool ‘Spelenderwijs’ is een dynamische school waar we het kind centraal zetten. Als basis voor kwaliteitsvol eigentijds onderwijs zet de school in op waarden en normen. Onze school biedt een warme en veilige thuis waar plaats is voor de individuele noden van elk kind. We besteden veel aandacht aan het welbevinden van onze kinderen en gebruiken hiervoor positieve feedback. Een gelukkig kind komt beter tot ontwikkeling. We zorgen voor een hoge betrokkenheid: de stem van het kind wordt gehoord!

Daarenboven levert de school inspanningen om kinderen te leren samenwerken en te communiceren, hun zelfstandigheid te bevorderen, hun probleemoplossend en creatief denken te stimuleren en hen zelfgestuurd te leren leren.

We gaan respectvol om met onze kinderen en met iedereen die betrokken is bij onze school, ongeacht de sociale achtergrond en/of levensbeschouwing.

ONZE VISIE

Spelenderwijs willen we groeien naar de toekomst in een steeds veranderend onderwijslandschap. Wie voor ons pedagogisch project kiest, kiest voor een hedendaagse, open en laagdrempelige school waar we aandacht besteden aan de totale persoonlijkheidsontwikkeling van elk kind.

ONS PEDAGOGISCH PROJECT

Ons pedagogisch project steunt op 5 belangrijke bouwstenen:

Zorgzaam onderwijs - Eigentijds onderwijs - Communicatie Rondom ons - Gebruik van infrastructuur

EDUCATIEVE PARTNERPROJECTEN

We verkennen de dichte omgeving rondom onze landelijke dorpsschool.
De kinderen leren de lokale gemeenschap kennen door zich te engageren in het dorpsleven.

Operatie Proper

Operatie Proper

Samen met Mooimakers gingen we de strijd aan tegen zwerfvuil in onze schoolbuurt.

We stelden een aantal actiepunten op, niet alleen om de buurt zo proper mogelijk te houden, ook met oog op een duurzame gedragswijziging bij onze leerlingen.


Mooimakers

Fruitproject

Fruitproject

Wist je dat wij als school jaarlijks deelnemen aan het project ‘Oog voor Lekkers’?

Iedere leerling krijgt hierdoor wekelijks een gratis stuk fruit. Met Oog voor Lekkers moedigen we onze leerlingen aan om de juiste eetkeuzes te maken, thuis en op school. Want jong geleerd is oud gedaan.

Lees meer v

Dit schooljaar werken we samen met een handelaar uit de buurt. Het Bloesemhof uit Alveringem levert iedere donderdag een vers stuk fruit. We eten appels direct geplukt uit hun boomgaard. Lekkerder kan toch niet!

We kunnen ook wekelijks rekenen op fruitmama’s en -oma’s om het fruit te snijden en te verdelen in de klassen.


Lekker(s) dichtbij
Bloesemhof

Octopusschool

Octopusschool

Het Octopusplan heeft drie unieke campagnes. Elke campagne heeft een eigen insteek en doelstelling. De acties worden op een leuke manier aangekondigd bij onze schoolkinderen.

In de maand september is er al een 1ste actie, de STRAPdag. We moedigen zoveel mogelijk kinderen en ouders aan om met de fiets of te voet naar de gemeenteschool te komen. We organiseren onder andere een strappool met de hele school.

Lees meer v

Na de herfstvakantie start onze nieuwe actie, Flits. We hechten veel belang aan de zichtbaarheid van de kinderen en stimuleren het dragen van een fluohesje tijdens de donkere wintermaanden. Van school uit krijgt elke leerling een fluo-hesje met ons schoollogo erop.

In het voorjaar volgt er nog een derde actie. We houden een grote campagne om leerlingen in beweging te zetten. Hoe kunnen jullie meedoen? Pas je je snelheid aan als je langs onze school passeert en probeer je zoveel mogelijk te voet of met de fiets te verplaatsen.


Werkgroep Veiligheid
Juf Joke en Juf Charlotte

Natuur in je school

Natuur in je school

In december 2022 lanceerde het Agentschap voor Natuur en Bos een projectoproep met als doel onderwijsinstellingen te stimuleren om hun schoolomgeving te vergroenen.

Ook onze school diende een project in. Graag willen we de ecologische waarde van de speelplaats verhogen door nog meer te gaan vergroenen. Deze keer leggen we de focus op het vasthouden van water en gerichte aanplanting die de natuurbeleving en de biodiversiteit rond de school maximaliseren.


Lees meer vExpeditie Geluk

Expeditie Geluk

Tijdens Expeditie Geluk duiken onze leerkrachten samen met hun leerlingen in een virtuele (ruimte)wereld. Ze worden uitgedaagd door bekende TikTokkers en Ketnet-figuren om toffe klasopdrachten tot een goed einde te brengen. De klasopdrachten zijn niet alleen leuk en laagdrempelig. Ze versterken ook nog eens het mentaal welbevinden, oftewel ‘geluk’, van onze leerlingen.

Klinkt goed, hè?

Team Spelenderwijs

Maak hieronder kennis met het enthousiaste lerarenteam van onze gemeenteschool.

Julie
Directeur

juf Julie

Els
Zorgcoördinator

Juf Els

Administratief medewerker

juf Femke

Mieke
Peuter en Eerste kleuter

Juf Mieke

Kinderverzorger

juf Betsy

Charlotte
Tweede Kleuter

juf Charlotte

juf Rune
Derde kleuter

juf Rune

Joke
Eerste leerjaar

juf Joke

Annick
Tweede leerjaar

Juf Annick

juf Sielke
Derde leerjaar

juf Sielke

juf Marjolijn
Vierde leerjaar

juf Marjolijn

Juf Marie-Paule
Vijfde leerjaar

Juf Marie-Paule

juf Goele
Zesde leerjaar

juf Goele

Vijfde en zesde leerjaar afdeling Stavele

juf Sofie

juf Yessica
Turnen lager en kleuter

juf Yessica

Turnen kleuter

meester Andries

Rooms-katholieke godsdienst

juf Evelyne

meester Kris
Zedenleer

meester Kris

Yessica
Protestantse Godsdienst

juf Meggie

Kom jij ons team versterken?
Of ben je op zoek naar een leerrijke stageplaats?

Contacteer ons vrijblijvend >>
 

Contact Alveringem

GBS Spelenderwijs Alveringem
Nieuwstraat 50
8690 Alveringem

info@spelenderwijs.be

058 28 89 48

Contact Stavele

Wijkafdeling Stavele
IJzerstraat 6
8691 Stavele

info@spelenderwijs.be

057 30 19 00

Omhoog