Volg zeker onze verhalen op onze Facebookpagina

Chromebooks in de 3e graad
We herinneren ons allemaal de voorbije coronaperiode met klassen die niet meer fysiek samenkwamen en kinderen die thuis online taken te verwerken kregen. Dit was aanvankelijk geen makkelijke aanpassing voor ouders en kinderen, noch voor de leerkrachten.
Het bleek echter al snel dat deze nieuwe manier van werken ook voordelen met zich meebracht: de kinderen werken op hun eigen tempo, ze vinden ondersteuning in online filmpjes en het werken met de computer motiveert.
Gelukkig maakte de overheid een budget vrij voor digitalisering op school, zodat alle kinderen over dezelfde middelen kunnen beschikken. Onze school kocht daarmee chromebooks voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar aan. Elk kind beschikt over een eigen chromebook dat dagelijks wordt gebruikt in de klas: we vinden gedifferentieerde taken in Google Classroom, we bekijken instructiefilmpjes op Bingel, we maken een presentatie, een poster, een uitnodiging, een quiz, …
Zowel binnen de lessen wiskunde als taal, W.O. en muzische vorming maken we regelmatig gebruik van het ruime digitale aanbod. En hier zijn de kinderen blij om!
Er is volgens hen toch wel één minpunt: je kunt er niet zelf je eigen apps op downloaden, dus zomaar een beetje gamen tussendoor lukt niet!
Jammer toch?! Of niet?!
.jpg)
Nieuw rapport
Wist je dat we dit jaar ons rapport vernieuwden?
We streven naar kwaliteitsvol onderwijs door met een kritisch oog te kijken naar onze manier van evalueren en rapporteren.
We willen niet alleen het resultaat van het leren in de kijker zetten, maar ook de evolutie binnen het leerproces van onze kinderen. We willen hiermee een goede leer- en werkhouding stimuleren.
We willen aandacht schenken aan de totale persoonlijkheidsontwikkeling en dit valt niet allemaal te beoordelen met punten. We gaan breder evalueren en houden zo rekening met de individuele zorgbehoefte van elk kind.
In het nieuwe rapport is ook meer ruimte gemaakt voor onderbouwde en gerichte feedback.

Grootouderfeest
Op woensdag 26 oktober was het weer zo ver! Na twee jaar eindelijk terug een echt grootoudersfeest én wat voor één!
Dit jaar werkten de peuters en de kleuters van Spelenderwijs het thema Halloween uit. Door het publiek heen kwamen de kleuters het podium op. Van heksen tot spoken, zombies en monsters! Eindelijk konden de kids tonen waar ze de voorbije weken zo hard voor gewerkt hadden.
Na een workshop voor de kinderen en hun grootouders werden dé griezeloma en dé griezelopa van het jaar gekozen.
Aan het einde van het fantastische griezelfeest kregen de grootouders nog een geschenkje, geknutseld door de kleinkinderen, en mochten ze hun spookjes terug meenemen naar huis.
Meer foto‘s >>
Schoolfeest 2023
Jullie hebben wellicht al een affiche gezien of iets gehoord over het nakende schoolfeest. De
voorbereidingen zijn ondertussen volop gestart.
We kijken vol enthousiasme uit naar onze show
'Night at the museum'. Zijn jullie ook zo benieuwd?
Na de optredens is er de mogelijkheid om gezellig na te praten bij een lekkere maaltijd.

Mamafeest
Onze ouders en grootouders zetten zich dagelijks met veel liefde in om goed voor ons te zorgen. Elk jaar proberen onze juffen hen dan ook eens extra in de bloemetjes te zetten. In mei waren de mama's aan de beurt. De juffen organiseerden met hun peuters en kleuters een heus mamafeest.
Mama's, oma's, mami's of moekes waren allen welkom om samen met hun oogappel deel te nemen aan fijne workshops. Er werd gekookt en natuurlijk ook gegeten, er werd geknutseld, er werden spelletjes gespeeld en er was ruimte voor ontspanning tijdens een gezellige yogasessie.
Papa's en grootvaders, wees niet getreurd, volgend jaar zijn jullie aan de beurt!
Meer foto‘s >>.jpg)
Voorleesweek
Tijdens de voorleesweek kwamen heel wat enthousiaste ouders en grootouders ons verwennnen met lange en korte, grappige, lieve, spannende of romantische verhalen. Wat hebben we genoten!
Dank u wel om ons te inspireren en aan te zetten tot lezen!