Neem zeker eens een kijkje op onze facebookpagina voor meer nieuws, foto's en activiteiten!


Nieuw rapport


Wist je dat we dit jaar ons rapport vernieuwden?


We streven naar kwaliteitsvol onderwijs door met een kritisch oog te kijken naar onze manier van  evalueren en rapporteren.


We willen niet alleen het resultaat van het leren in de kijker zetten, maar ook de evolutie binnen het  leerproces van onze kinderen. We willen hiermee een goede leer- en werkhouding stimuleren.


We willen aandacht schenken aan de totale persoonlijkheidsontwikkeling en dit valt niet allemaal te beoordelen met punten. We gaan breder evalueren en houden zo rekening met de individuele zorgbehoefte van elk kind.


In het nieuwe rapport is ook meer ruimte gemaakt voor onderbouwde en gerichte feedback. 
Voorleesweek


Tijdens de voorleesweek kwamen heel wat enthousiaste ouders en grootouders ons verwennnen met lange en korte, grappige, lieve, spannende of romantische verhalen. Wat hebben we genoten! 


Dank u wel om ons te inspireren en aan te zetten tot lezen!

Grootouderfeest


Op woensdag 26 oktober was het weer zo ver! Na twee jaar eindelijk terug een echt grootoudersfeest én wat voor één!


Dit jaar werkten de peuters en de kleuters van Spelenderwijs het thema Halloween uit. Door het publiek heen kwamen de kleuters het podium op. Van heksen tot spoken, zombies en monsters! Eindelijk konden de kids tonen waar ze de voorbije weken zo hard voor gewerkt hadden.


Na een workshop voor de kinderen en hun grootouders werden dé griezeloma en dé griezelopa van het jaar gekozen.


Aan het einde van het fantastische griezelfeest kregen de grootouders nog een geschenkje, geknutseld door de kleinkinderen, en mochten ze hun spookjes terug meenemen naar huis.Pairi Daiza


Vrijdag 7 oktober stonden heel wat kinderen in Alveringem op met kriebels in hun buik.  De schoolreis naar Pairi Daiza was een dag om naar uit te kijken. We genoten er van een spectaculaire roofvogelshow, allerlei bedreigde diersoorten en de architecturale omgeving!  Het werd een beestig leuke dag.


Maandag 10 oktober gingen we met alle lagere klassen klasdoorbrekend aan de slag met wat we allemaal gezien, beleefd en ontdekt hebben op schoolreis. Er werd samen geprogrammeerd en gequizd, er werden collages gemaakt, er werd verteld en er teruggeblikt op de mooie dag.Ouders aan de schoolbanken


In de laatste week van september waren alle ouders welkom op onze school om langs te komen in de klas van hun zoon of dochter.


Tijdens de infoavond werd er door de klasleerkracht verteld wat hun kind het komende schooljaar zal leren, beleven en ontdekken op school en in de klas. Eveneens werd er tijd gemaakt om naar vragen of opmerkingen van ouders te luisteren.


Met dergelijke infoavonden willen we iedere ouder vanaf de start betrekken bij het schoolse gebeuren. We vinden het dan ook fijn dat we zoveel ouders van onze leerlingen op 22 september in Alveringem en op 27 september in Stavele mochten verwelkomen. 


Dank u wel aan de zovele betrokken en enthousiaste ouders! 

Chromebook in de 3e graad


We herinneren ons allemaal de voorbije coronaperiode met klassen die niet meer fysiek samenkwamen en kinderen die thuis online taken te verwerken kregen. Dit was aanvankelijk geen makkelijke aanpassing voor ouders en kinderen, noch voor de leerkrachten.


Het bleek echter al snel dat deze nieuwe manier van werken ook voordelen met zich meebracht: de kinderen werken op hun eigen tempo, ze vinden ondersteuning in online filmpjes en het werken met de computer motiveert.


Gelukkig maakte de overheid een budget vrij voor digitalisering op school, zodat alle kinderen over dezelfde middelen kunnen beschikken.  Onze school kocht daarmee chromebooks voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar aan. Elk kind beschikt over een eigen chromebook dat dagelijks wordt gebruikt in de klas: we vinden gedifferentieerde taken in Google Classroom, we bekijken instructiefilmpjes op Bingel, we maken een presentatie, een poster, een uitnodiging, een quiz, … 


Zowel binnen de lessen wiskunde als taal, W.O. en muzische vorming maken we regelmatig gebruik van het ruime digitale aanbod.  En hier zijn de kinderen blij om!


Er is volgens hen toch wel één minpunt: je kunt er niet zelf je eigen apps op downloaden, dus zomaar een beetje gamen tussendoor lukt niet! 

Jammer toch?!  Of niet?!


Spelenderwijs in het groen


Op 1 september konden we het schooljaar starten met een gloednieuwe tuin. De eerste ideeën dateren al van een eind terug. In september 2021 is de aanleg dan concreet van start gegaan. 


Nu komen al deze ideeën tot leven. De kinderen kunnen aan de hand van nadars veilig de oversteek maken van de speelplaats naar de tuin. Hierdoor wordt de speelruimte bijna verdubbeld.


De tuin bestaat vooral uit natuurlijke elementen: een wilgenhut, boomstammen, fruitbomen. Ook is er nog voldoende ruimte om tot spel te komen.

De kinderen nemen zelf initiatief tot fantasiespelen, loopspelen, dansactiviteiten,... Het is dus een echte plek om te ontspannen. 


We ontdekken ook heel veel in de tuin. We zien dat de bladeren van de bomen vallen en dat er paddenstoelen groeien in de herfst. Ook vonden we al verschillende dieren. Het is interessant om dit met de kinderen te gaan ontdekken. De tuin biedt dus ook extra leerkansen.