Waarom lezen goed voor u is

Wie leest leert 

de wereld!Waarom?

Het is zéér belangrijk om je kind aan te moedigen om te lezen.   Lezen is noodzakelijk voor het leren, zeker op school.  Wie goed leest en vaak leest, doet kennis op om zich te ontwikkelen. 


Gaat het alleen om kennis?

Nee, verhalen en gedichten helpen je kind ook om anderen te leren begrijpen.   Dat komt dan weer onze samenleving ten goede!

 

Hoe dragen wij op onze school ons steentje bij?

De allerkleinsten tot zelfs de allergrootsten kunnen zó genieten van een voorgelezen verhaal.   Het is fijn om onze kinderen mee te kunnen nemen in een spannend, avontuurlijk, romantisch, … verhaal. De grote aanstarende ogen vol verwondering en vragen, daar doen we het toch voor!


Twee à drie keer in de week kun je bij ons in alle stilte boekenwurmen spotten in alle lagere klassen.    Tijdens deze leeskwartiertjes lezen alle kinderen in een boekje naar keuze. Zelfs de juf heeft dan ook eventjes de tijd om in haar lievelingsboek te lezen.     Geen opgelegd boek, geen opgelegde tekst, maar een leuk boek volledig naar je eigen zin… dat zorgt voor “goesting in het lezen”!

enthousiasme is aanstekelijk

VOORLEESWEEK NOVEMBER


We gaan het engagement ook met onze ouders aan.

We geven ze inspraak en de kans om te participeren in het schoolgebeuren. 

Tijdens de voorleesweek in de maand november geven we onze leerlingen  nog wat extra voorleesminuutjes.


Krijgen ze die ook bij jullie thuis?

Ook anderstalig


We nodigen maar al te graag onze andertalige ouders en grootouders uit om in hun eigen taal te komen voorlezen. Mooi en fascinerend om te zien hoe kinderen enthousiast meeluisteren naar verhalen in een voor hen vreemde taal.