CLB

Het schoolbestuur heeft beleidscontract met

VCLB Veurne,
Oude Beestenmarkt 6
8630 Veurne
tel. 058/31.16.14

Het CLB behoort tot het vrij net.

Het CLB heeft als opdracht bij te dragen tot het welbevinden van leerlingen nu en in de toekomst. Hierdoor wordt bij de leerlingen de basis gelegd van alle leren zodat zij door hun schoolloopbaan heen de competenties kunnen verwerven en versterken die de grondslag vormen voor een actuele en voortdurende ontwikkeling en maatschappelijke participatie.

De begeleiding van de leerlingen door het CLB situeert zich op volgende domeinen:

• Het leren en studeren
  • De onderwijsloopbaan
  • De preventieve gezondheidszorg
  • Het psychisch en sociaal functioneren

Het CLB maakt zijn werking bekend aan de leerlingen en hun ouders.
Het CLB werkt vraaggestuurd vanuit de leerlingen, de ouders en de scholen, behalve voor de verplichte begeleiding.

Het CLB-team van de school:

Greet Rabaey

verpleegkundige

Mireille Demeyere

maatschappelijk werker

Jozefien Verschave

Psychopedagogisch consulent

jozefien.verschave@ vclb-veurne.be

Jan Seys

directeur

U kan het C.L.B. steeds contacteren i.v.m. leer-en gedragsproblemen van uw kind.  U krijgt er ook informatie i.v.m. verdere studiemogelijkheden na het basisonderwijs.

Een afspraak / aanvraag kan ook steeds via de school geregeld worden.

Hoofdafdeling

Gemeentelijke Basisschool Alveringem - Spelenderwijs